Transport og veibeskrivelse

Praktisk info om hvordan man kommer seg til Heftye Basecamp.

Det finnes flere ulike alternativer for å komme seg til Eidsbugarden vinterstid.  Du kan kjøre kollektivt eller bil til Tyin, og deretter beltebil (må forhåndsbestilles) inn til Eidsbugarden.

Vi ønsker å ta vare på naturen, og anbefaler derfor alle våre deltakere å reise med kollektiv transport til campen. Dersom dette ikke lar seg gjøre så anbefaler vi samkjøring. Reiser du alene og har ledig plass i bilen? Bruk vår facebook side til å skaffe deg passasjerer og nye venner.

Her finner du mye nyttig du kan lese før turen, spesielt hvis du kommer med egen bil.

Buss

NOR-WAY bussekspress kjører buss både fra Oslo og Bergen som korresponderer med beltebilene. Rutetider og billetter til bussen finner du HER. Bussen går enten til Tyin eller Tyinkrysset. Det beste er å ta bussen som stopper på Tyin, da beltebilene går derfra.  Dersom den bussen du bestiller kun går til Tyinkrysset må du avtale med beltebilsjåførene at de kommer og henter deg på Tyinkrysset. Dette kan du avklare når du bestiller beltebiltransport inn til Eidsbugarden.

Bil

Dersom du kommer med bil fra Oslo/Bergen må du kjøre E16 via Fagernes/Filefjell, og ta av på RV53 mot Årdal ved Tyinkrysset. Når du kommer til et stort rosa bygg på høyre hånd (kjører du langs Tyinvannet har du kjørt for langt) tar du av og kjører inn på parkeringsplassen.

Parkering

Tyin parkering er registrert på Google Maps og det er også skiltet fra RV 53. Betalingen gjøres med kort. Man registrerer kortet når man ankommer i betalingsterminal. Samme kortet må brukes ved avreise og da blir man også avregnet. Prisen er kr. 110,- pr påbegynt døgn. Er det spørsmål er det bare å kontakte Kjell Gudmund Svien på 99466115

Beltebil

Når du har kommet deg til Tyin begynner det virkelige eventyret, nemlig beltebilturen inn til Eidsbugarden. Beltebilen går fra parkeringsplassen og turen tar ca 45 min. Dette er en helt unik opplevelse. Disse beltebilene driftes av JVB og har meget lang fartstid på Eidsbugarden. Under kan dere lese litt mer om hva JVB skriver om beltebilens historie.

Beltebilen må forhåndsbestilles både inn og ut, og betales med kontanter eller Vipps. Beltebilen kostet vinteren 2022 kr 350,- per person en vei. Dere finner ytterligere informasjon om rutetider og plassbestilling HER.

Beltebilen tar ca 12 pers per bil inkludert normalt mengde utstyr per pers. Har du mye utstyr, så si ifra når du bestiller plass.

Det tar ca 45 min å kjøre inn med beltebil.

Beltebilene på Eidsbugarden

«Da vinterturismen begynte å melde sin ankomst allerede før krigen, ble det gjort forsøk med motorisert transport innover i fjellheimen. JVBs tidligere disponent Thor Hansen (1923-45) og hotelleier Helge Kvame på Eidsbugarden, eksperimenterte med en propelldrevet motorslede i traktene rundt Eidsbugarden. Dette falt så heldig ut at det ble bygd tre slike farkoster som ble satt inn i påsketrafikken mellom Eidsbugarden, Tyinholmen og Tyin. Dette var opptakten til at JVB i 1947 gikk til innkjøp av de første beltebilene, weasel, som ble brukt under krigen.

Weaselen var fin å kjøre opp løyper med og til å frakte bagasje innover fjellheimen, men lite egnet til å frakte passasjerer. I 1948 kom Snowmobilene som var langt mer egnet til å trafikkere i fjellheimen vinterstid.
Snowmobilen, som ble bygd av Bombardier i Canada, har kapasitet til 14 passasjerer med bagasje. Snowmobilen ble også satt inn på strekningen Beitostølen-Båtskaret-Bygdin.

I dag har JVB til sammen 12 Bombardier Snowmobiler i trafikk på de to strekningene.