Nytt 2 dagerskurs – Brekurs for skikjørere

Nytt 2 dagerskurs – Brekurs for skikjørere

Dette kurset er nytt av året, og vi har veldig stor tro på at dette er midt i blinken for mange av våre deltakere.

Even har guidet i fjellet i mange år, og han har sett at det er mange skikjørere som melder seg på brekurs for å få mer kunnskap om bre. Nå har Even laget et brekurs som er rettet spesifikt mot dere som kjører toppturer på ski

Fjellene i Jotunheimen er alle formet av isbreer. Derfor må man på mange topper ferdes over breen for å komme til topps. Dette krever kunnskap og erfaring om breens egenart, veivalg på bre og ikke minst kameratredning.

Dette kurset er for deg som har litt erfaring fra toppturer fra før. Vi tar for oss brelære, snøkjennskap, kameratredning, turplanlegging, veivalg og kjøremønster relatert til alpin skiferdsel på bre. Målsettingen med kurset er først og fremst at du skal få en introduksjon til skikjøring på bre med gjennomgang av enkel kameratredning. Skikjøring på bre er et stort felt, som krever mye erfaring for å gjøre gode veivalg.

Skredlære vil ikke være et stort tema på dette kurset, men det er fortsatt en relevant faktor vi må ta hensyn til. Vi vil tilbringe det meste av kurset ute og vi går på tur hver dag. Men det er ikke dermed sagt at vi kommer på noen topp hver dag, da vi bruker mye tid underveis på å gå igjennom de ulike emnene.

Instruktør på kurset er Even Berntsen. Even har jobbet som fjellfører i området i 7 år. Han har en bachelorgrad i friluftsliv med fordypning i klatring og alpin skiferdsel. I tillegg er Even under kvalifisering for å bli internasjonalt sertifisert Tindevegleder (IFMGA) gjennom Norske Tindevegledere (Nortind)

Dag 1 (fredag) kl 0800-1600

Oppmøte kl 0800. Vi starter dagen innendørs med en teoretisk gjennomgang om brelære, litt snøkjennskap, utstyr, redning og hvordan vi forholder oss til breen som skikjørere.

Etter teori beveger vi oss ut i terrenget og gjør oss tar for oss teorien i praksis.

Vi avslutter dagen på Eidsbugarden med et ferdråd for neste dag

 

Dag 2 (lørdag)  kl 0800-1600 (ca)

Turdag med fokus på veivalg i brelandskap

 

For å delta på kurset må du ha sikkerhetsustyr som skredsøker, søkestang og spade. Kursholder stiller med nødvendig breutsyr. Maks 6 deltakere på kurset

Du kan lese mer om alle kursene vi har på Basecampen her