Kurs

Dagskurs i skred

Under Heftye Basecamp er vi så heldige at vi også i år har fått med oss Rolf Bergstrøm til å holde skredkurs. Kurset går over en dag og arrangeres både fredag, lørdag og søndag.

Rolf er en meget erfaren fjellmann.  Han har vært student ved Norges Høgfjellsskole i Hemsedal og  jobbet i 33 år med kurs i vinterfjellet. De siste 12 årene har han jobbet heltid med vinterkurs, og da mest skredkurs. Han er medlem av NORTIND,Norske Tindevegledere. Han er også medlem av Norske Redningshunder, og har vært godkjent hundefører i 10 år.

Under Bascampen vil vi legge opp til dagskurs i skred. Dette er obligatorisk kunnskap for alle som skal ferdes i vinterfjellet, og vi anbefaler derfor alle som har anledning til å melde seg på dette kurset. I løpet av dagen vil kurset ta for seg sikre veivalg, måling av bratthet, snøkjennskap, stabilitetstester og kameratredning. Kurset vil foregå i området rundt Eidsbugarden og vil basere seg på praktiske øvelser i løpet av en tur i området.

Billetter kommer for salg i januar 2020

Workshop kameratredning  

Har du en skredsøker men vet ikke helt hvordan du skal bruke den? Lurer du på hvordan du hadde reagert dersom vennene dine ble tatt av skred? Kunne du tenke deg å øve litt mer på rutinene ved skredsøk?

Dersom det går et skred i nærheten av deg teller hvert minutt. En person som blir begravd av skred kan i gjennomsnitt overleve i 15 minutter under snøen, og da har man ingen tid å miste på å tukle med skredsøkere, utstyr og utgraving. Det er viktig å drille slike øvelser så de sitter selv i en panikksituasjon.

Under Heftye Basecamp Eidsbugarden har du mulighet til å øve deg på bruk av skredsøker hver ettermiddag. Rolf Bergstrøm vil være tilgjengelig for veiledning og tips. Dette er en øvelse alle som ferdes i vinterfjellet bør kunne, og vi anbefaler derfor alle som deltar på Basecampen om å benytte seg av denne muligheten.

Workshopen er gratis for festivaldeltagere.

Introkurs i kiting  

Nyskjerrig på å teste kiting?

Eidsbugarden har flotte kiteforhold vinterstid og på Heftye Basecamp vil det være mulig å delta på introkurs i kiting. Dette kurset er ikke et fullverdig kurs, men en god introduksjon til sporten.  Vi bruker noen timer på å rigge opp kiten og fly treningskiter. Dere vil også få en introduksjon i hvordan kiten og vinden spiller på lag. Vi gleder oss til å vise dere denne fantastiske sporten

Kurset vil bli satt opp avhengig av vindforhold og er gratis for festivaldeltagere.