Program Heftye Basecamp Eidsbugarden 26.03.20 – 29.03.20

Basecamp Eidsbugarden 2019 ble en kjempesuksess og vi satser på å gjenta suksessen i 2020.

Dette er helgen for deg som har lyst til å teste ut toppturmulighetene og andre vinteraktiviteter i området rundt Eidsbugarden. På kveldene vil det bli lagt opp til underholdning og sosialt samvær.

Vårt fokus er at dette skal være en helg der du har mulighet til å teste dine egne grenser og ferdigheter, nye toppturer, nytt utstyr, nye aktiviteter og samtidig bli kjent med masse nye mennesker som du kan høste erfaringer fra og kanskje dra på flere turer sammen med. Kom tilbake etter en heftig tur eller et nyttig kurs og blir med på en hyggelig afterski i solveggen.  Lørdag kveld blir det en skikkelig fest i vår legendariske Bar Heftye. For å bli med på våre aktiviteter under Basecampen trenger du festivalpass.

Billetter i salg fra 10.desember 2019

            

For de som ikke har så mye erfaring med toppturer vinterstid, vil det være mulig å teste både utstyr og ferdigheter på våre fellesturer i nærområdet rundt Eidsbugarden. Fellesturene er korte turer (1,5 – 2,5 timer) til de nærmeste toppene rundt Eidsbugarden. Turene er inkludert i festivalpasset og egner seg for de med liten eller ingen erfaring fra tidligere toppturer.  Det vil være en turleder på turen som viser vei, men du er selv ansvarlig for deg og dine turvenner. På disse turene har du mulighet til å teste det siste innen utstyr fra våre samarbeidspartnere. Du vil også få hjelp til justering av utstyr og en innføring ulike teknikker.

For de som ønsker å dra på litt lengre turer innenfor sikre rammer vil en guidet tur være midt i blinken. Det vil bli guidet tur til ulike mål hver dag, og i løpet av turen vil du få en innføring i gåteknikk, veivalg, skred og kameratredning. I år har vi også laget turkonseptet «Jakten på villsnøen»  Dette er turen for deg som ønsker god skikjøring og den beste snøen, men ikke nødvendigvis et toppstøt.

Dersom du ønsker en skikkelig innføring i ferdsel i alpint terreng vil et skredkurs være ditt naturlige valg. Også i år har vi vært så heldige å få med oss Rolf Bergstrøm på laget, og vi legger opp til dagskurs i skred alle dager. Kurset vil ha hovedfokus på sikre veivalg, snøkunnskap, måling av bratthet og kameratredning.

For de som allerede er drevne i gamet finnes det mange muligheter for flotte turer i nærområdet. Nyt en tur i nydelig terreng uten å gå i kø, kanskje med det siste innen utstyr. Kom tilbake høye på adrenalin og nyt afterski i solveggen, fantastisk mat og en god seng. Perfekt!

Dersom du har lyst til å prøve noe helt nytt har vi både morgenyoga og introkurs i kiting på programmet. Har du aldri prøvd dette før er det kanskje på tide å bli med for å se om dette er noe du kunne tenke deg å begynne med.

Enten du er en del av en stor vennegjeng på tur, eller reiser alene, så er vårt mål at Heftye’s Basecamp skal være en sosial arena der det er lett å møte nye turvenner. Vi legger derfor opp til både afterski og sosiale aktiviteter på kveldstid som innebærer spennende konkurranser, god stemning og rykking i dansefoten.

Detaljert program kommer når arrangementet nærmer seg!