Fjelltoppløpet 7 Tindar

 

Pga av altfor liten påmelding til 7Tindar 2017 ser vi oss dessverre nødt til å avlyse arrangementet!

Dette er utrolig synd, men ettersom forhåndspåmeldingen er så dårlig, er det rett og slett ikke økonomisk mulig for oss å gjennomføre løpet. Vi håper at alle som hadde tenkt seg i fjellet denne helgen uansett tar seg en tur til Eidsbugarden og tester ut løypa 🙂

For de som allerede er påmeldt til løpet vil pengene selvsagt bli refundert. Dere vil motta en e-post med info om dette i løpet av de nærmeste dagene.

 

Et fjelltoppløp for alle nivåer

Høydepunktet under Heftye 7Tindar vil være Fjelltoppløpet 7Tindar som arrangeres på lørdagen. Fjelltoppløpet 7Tindar er et løp som passer deg uansett ambisjoner eller form. Felles mål for alle er å komme seg til flere av toppene i nærområdet rundt Eidsbugarden. Det blir to ulike klasser i løpet. En klasse for de som ønsker å løpe fortest mulig over alle toppene og en klasse for de som ønsker å ta det som en tur.

Løpet ble arrangert i 2016 som et testløp, og vi har nå tatt med oss alle tilbakemeldingene fra dette løpet for å gjøre årets løp til en fantastisk opplevelse for alle som deltar.  Les hva Kondis skrev om testløpet i fjor: Åtte testet «Toppturløpet 7 tindar» fra Eidsbugarden.

Fjelltoppløpet 7 Tindar – full distanse

Løpet går over de syv nærmeste tindene som omkranser Eidsbugarden, og løperne skal bestige disse 7 toppene på raskest mulig tid. Det vil bli opp til hver enkelt løper i hvilken rekkefølge toppene skal taes. Løpet skiller seg derfor ut fra andre løp ved at det her ikke er noen fast løype deltagerne må følge. Eneste kravet er at man stempler inn på hver enkelt topp. Velger man å ta den korteste veien mellom hver topp, så blir distansen på rundt 22 km med ca. 1.700 høydemeter som må bestiges. 

Fjelltoppløpet 7 Tindar – poengløp
Dersom du ønsker å ta løpet som en tur, kan du bli med på poengløpet. Her kan du velge akkurat hvilke topper du ønsker å bestige. For hver topp du stempler inn vil du få poeng. Toppene er rangert, og poengene stiger som følge av vanskelighetsgraden på toppen. Det vil også være en quiz på hver av toppene og her er det mulig å sanke ekstrapoeng. Den løperen som til slutt har flest poeng vinner løpet.

 

Toppene som skal bestiges i Fjelltoppløpet 7 Tindar

Vinjeknappen 1433m 
Rett sørøst for Eidsbugarden ligger det en egentlig navnløs høyde på 1433m, mellom Eidsbugarden og 1547m høye Hundeknapen. Det er stor enighet om at den bør kalles Vinjeknappen. Vinjeknappen består egentlig av to høydepunkter på 1408 og 1433 m, med et lite vann mellom

Utsikten 1484m
Skal man gå en eneste tur omkring Eidsbugarden, er dette turen man skal velge. Toppunktet ligger rett sør for Eidsbugarden, som den ene av to utstikkere mot nord fra Skinneggen-ryggen.

Tyinholmen-Utsikten 1480m
Rett ovenfor Tyinholmen ligger en bare 4m lavere paralell til Eidsbugarden-Utsikten. På Tyinholmen har mange kalt denne toppen for Skinneggen selvom dette egentlig er navnet på hele ryggen og det høyeste punktet 1607m

Torshammaren 1440m
Torshammaren er definitivt en topp som kan anbefales et besøk. Det går en slak og god sti fra Eidsbugarden på hele strekningen fra Eidsbugarden. Det er vel neppe noe sted man vakrere ser ut over Tyin og Tyinholmen enn fra Torshammaren, som har to store steinvarder på toppen og en helt fantastisk utsikt mot Falketind, Uranostind og Hurrungane.

Sløtafjell 1406m
Toppen har mer karakter av et høydedrag enn en topp, men utsikten fra toppvarden er så absolutt en god belønning for strevet. Dersom man fra toppvarden fortsetter i sørøstlig retning 150m, kommer man til der hvor det blir stupbratt ned til Eidsbugarden. Fra dette ståstedet kan Eidsbugarden og vestsiden av Bygdin virkelig betraktes i fugleperspektiv

Høgbrotet 1603m
Dette er den «glemte» toppen på Eidsbugarden, og med 1630m den høyeste av de lokale «sju tindar» 1630m er det høyeste punktet på en vel 3km lang rygg på nordsiden av Gravatjernet.

Gravafjell 1480m
Du ser toppen vakkert fra Eidsbugarden, på venstre side av Bygdin – bakenfor Gravabekken som kommer rennende nedover nordsiden. Knapt fra noe ståsted ser man vestenden av Bygdin med Eidsbugarden vakrere enn nettopp fra denne Gravafjell-toppen.

1_Start-1            5_Tommy             12_Gudmund